Skip links

PRIPRAVA KOŽUHA NA HLADNEJŠE DNI

Prišla je jesen, čas velikih sprememb. Narava se obarva pisano, temperature se znižajo, ljudje pospravimo poletna oblačila in kožo zaščitimo s kremo pred razpokanjem.....Kaj pa živali?

Ja, tudi za naše kosmate prijatelje je jesen čas velikih sprememb. Živalski kožuhi se začnejo že pozno poleti oziroma zgodaj jeseni pripravljati na vedno nižje temperature in krajše dneve. Lastniki moramo poskrbeti, da živali v jesen vstopijo pripravljeni in da jim obdobje prehoda v najhladnejši letni čas kar najbolj olajšamo. Jesen je namreč obdobje menjave dlake, ko živali staro, suho in od poletja (sonca, morja,...) poškodovano dlako zamenjajo za nov, debelejši in toplejši kožuh.

Pasji frizerji se v tem času srečamo z dvema vrstama menjave dlake: - določena vrsta dlake močno izpada, - določena vrsta dlake se sprijema v vozle.

V obeh primerih je potrebno psu obdobje menjave dlake kar najbolj olajšati. Potrebno je redno česanje oziroma krtačenje, za določeno vrsto dlake je priporočljivo izpihovanje dlake s tako imenovanim posebnim pasjim fenom – blowerjem.

V tem času je zato obisk pasjega frizerja še bolj priporočljiv kot običajno. Pasji frizerji s svojim znanjem in izkušnjami, takoj prepoznamo za kakšno vrsto in strukturo dlake gre pri določenem psu in primerno temu uporabimo pravi postopek odstranjevanja stare dlake. Pasji frizerji psu tako pomagamo, da v času menjave dlake pes na primeren način lažje in hitreje odstrani odpadajočo dlako in poddlako. S tem psu omogočimo, da nova dlaka hitreje zraste, kožuh se na ta način prezrači in se pripravi na hladno obdobje.

V pasjem salonu Kosmati prijatelj priporočamo izbiro kompletne nege, saj še dodatno poskrbimo za zdravje pasjega kožuha. Kompletna nega namreč poleg odstranjevanja odpadajoče dlake, zajema tudi kopanje psa z nežnim šamponom in uporabo regeneratorja, ki dlako in kožo dodatno nahrani, čiščenje blazinic in odstranjevanje odvečne dlake med blazinicami, pregled in čiščenje ušes in čiščenje dlake okoli oči.

Pokličite za termin in ne bo vam žal – vaš kosmati prijatelj vam bo hvaležen 😊