Skip links

PASJI FRIZER – MODNA MUHA?

Prvi blog Kosmatega prijatelja bo namenjen vsem tistim lastnikom, ki se še vedno sprašujete zakaj in če sploh, bi svojega najboljšega prijatelja pripeljali v pasji salon.

Najprej razčistimo pomembno stvar: pasji salon nikakor ni modna muha. Tukaj ne mislim o barvanju pasje dlake, ki je predvsem IN v Ameriki, tukaj mislim predvsem na vzdrževanje splošne higiene. Ravno v tem je razlog, da v pasjem salonu Kosmati prijatelj prakticiramo in predvsem priporočamo kompletno nego psa. Zakaj? Pri celotni negi psa skopamo, s tem mu odstranimo vso umazanijo in ob tem preverimo tudi kakšno je stanje ANALNIH ŽLEZ – v primeru polnih analnih žlez mu le-te izpraznimo (postopek praznjenja analnih žlez je za psa neboleč). Sledi sušenje s profesionalnim pasjim sušilcem - bloverjem. V primeru, da se pes zelo boji fena, uporabimo ročni pasji fen, ki je za boječe pse bolj primeren. Odvisno glede na tip/strukturo dlake psa krtačenje poteka že med sušenjem psa. Ko je kožuh psa popolnoma suh, se glede na tip dlake in seveda želje lastnika, opravi še britje oziroma striženje dlake. Včasih si lastniki želijo konkretno krajšanje kožuha, drugič samo korekcijsko striženje, tretjič pa samo higiensko krajšanje dlake in s tem vzdrževanje splošne higiene.

Pasji frizer je tisti, ki poskrbi tudi za primerno dolge kremplje, nego ušes in nego predela okoli oči. Nega psa v salonu poteka s kakovostnimi in naravnimi izdelki, ki ne izsušijo kože in dlake psa.

Zelo pomembno pri rednem obisku pasjega frizerja je tudi dejstvo, da je pasji frizer oseba, ki bo skozi celotni proces kompletne nege spremljala psa, opazovala dlako in kožo ter tako opazila morebitne spremembe, izpuščaje ali izrastke.

Pasji frizer torej nikakor ni zgolj modna muha, je oseba, ki z veseljem in strokovnostjo poskrbi za lepo negovanega psa, za lepo dlako, zdravo kožo, primerno dolžino krempljev in čista ušesa.